konkurs1W środę 25.11.2015 r. odbędzie się drugi etap konkursu
POTRAWY KUCHNI ŚWIATA.
Zbiórka uczestników nastąpi o godzinie 12:20 pod salą numer 5 w budynku A.

 

 

Do drugiego etapu zakwalifikowały się następujące osoby:
  • Weronika Roszman, Paulina Sahs, Paulina Oksiuta, klasa 1TŻiUG, kuchnia szwedzka
  • Anna Dettlaff, Magdalena Drzeżdżon, klasa 1 TŻiUG, kuchnia karaibska
  • Kinga Klimiuk, Ilona Kozerog, klasa 1 bK gr.1, kuchnia rosyjska
  • Wanesa Kuhn, Lucyna Niklas, klasa1 bK gr.2, kuchnia włoska
  • Martyna Szeiba, Bernadetta Perszon, klasa 1 TŻiUG gr.1,  kuchnia polska
  • Adam Brzozowski, Dawid Stefan, Dawid Dettlaff, klasa 1 TŻiUG gr.2, kuchnia polska
  • Marlena Budynek, Patrycja Mikołajczak, klasa 2 bK gr.1, kuchnia francuska
  • Artur Orzel, Błażej Reszke, klasa 2 bK gr.2, kuchnia chińska
  • Michał Ellwart, Patryk Rambiert, klasa 3 TŻiUG, kuchnia albańska
  • Karolina Golonka, Sandra Okoń, klasa 3 bK gr.1, kuchnia hiszpańska
  • Daniel Jastrzębski, Kamila Zawisza, klasa 3 bK gr.2, kuchnia włoska

Etap II- międzyklasowy: sporządzenie zakąski zimnej i zupy wybranej kuchni świata oraz wizytówki (państwo, flaga, receptury), nakrycie stołu dla dwóch osób

 

CZAS TRWANIA KONKURSU - 180 MINUT

Ocena:

  • prawidłowy przebieg procesu technologicznego 0-8 pkt. (ocenia nauczyciel obserwujący przebieg ćwiczenia)
  • odpowiedni dobór potraw do wybranej kuchni narodowej 0-5 pkt.
  • wygląd i smakowitość zakąski zimnej 0-5 pkt.
  • trudność wykonania zakąski zimnej  0-5 pkt.
  • trudność wykonania zupy 0-6 pkt.
  • wygląd i smakowitość zupy 0-6 pkt.
  • poprawność podania zakąski zimnej 0-2 pkt.
  • poprawność podania zupy 0-2 pkt.
  • dekoracja zakąski zimnej 0-2 pkt.
  • dekoracja zupy 0-2 pkt.
  • dekoracja stołu 0-2 pkt.
Życzymy fascynującej podróży kulinarnej.

Jednocześnie w sali ekspedycji potraw konkursowych utworzony zostanie kącik młodego artysty. Jeśli ktokolwiek chciałby zaprezentować  swoje prace  (rysunki, wiersze, rzeźby piosenki, zdjęcia, filmiki itp.) prosimy o zgłoszenie do wtorku 24.11.2015 r.

                              Zespół przedmiotów gastronomicznych

Zdjęcia z I etapu konkursu POTRAWY KUCHNI ŚWIATA

Kariera Z Wiatrem Logo


01 znak podstawowy kolor biale tlo

poznaj polske

polski lad 2


Nauka z Energią V

PGE ej


Szukasz pomocy

bip logo pomn1 grad

ankieta

Erasmus+ PO WER

Erasmus dla logistyków i informatyków

MicrosoftImagine

Szkoły Puck Technikum Informatyczne NetAcad partner logo

Partnerzy szkoły

Powiat Pucki. Herb

logo wsb pion

PR

logo Ateneum

logo wsaib

LOGO SANS

Office 365 logo

Ciekawe strony

cke logo