W konkursie uczestniczyli uczniowie 9 szkół gastronomicznych, koła gospodyń wiejskich, podmioty gastronomiczne- restauracje i osoby indywidualne.

Przedstawiciele naszej szkoły (Karolina Golonka i Adam Ferra IIIb, Natalia Wilczewska II TŻiUG i Szymon Szwaguliński IIb) również wzięli udział w festiwalu, rywalizując z uczniami z Somonina, Sierakowic, Bytowa, Słupska, Kościerzyny, Przodkowa, Gdyni.

Przygotowali pierogi z gęsiną okraszone prażoną cebulką i ziarnami słonecznika oraz tort z fasoli z konfiturą wiśniową i lukrem.
Pomimo silnej konkurencji udało nam się wywalczyć wyróżnienie, którym była ZELONÔ ŁĖŻKA.
Za rok zawalczymy o ZŁOTĄ ŁYCHĘ :-)))

 

Tekst i zdjęcia:

Ewa Kowalska i Anna Zwierska-Dampc