W minioną środę przy okazji dni otwartych szkoły oraz Targów Pracy i Edukacji odbywających się w Powiatowym Ośrodku Sportu Młodzieżowego w Pucku, upowszechnialiśmy informacje o projekcie pt. „Kulinarne wariacje na temat kuchni włoskiej” w ramach projektu „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” realizowanego ze środków POWER na zasadach Programu Erasmus+ w Powiatowym Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Pucku.
Upowszechnianie naszego projektu odbywało się poprzez: przygotowanie stanowisk informacyjnych z banerami i ulotkami, serwowanie potraw kuchni włoskiej sporządzonych przez uczestników projektu, prelekcja i dyskusja na temat realizacji założonych celów, podwyższania kompetencji zawodowych uczniów, pogłębiania wiedzy i wpływu realizowania projektu na rozwój i promocję szkoły. Popularyzowanie informacji o projekcie spotkało się z pozytywnym odbiorem młodzieży, nauczycieli i zaproszonych gości.
Ewa Kowalska
Anna Zwierska-Dampc
Barbara Budzisz