Uczniowie klasy 3 Technik żywienia i usług gastronomicznych, w ramach projektu "Rejs do nauki",uczestniczyli w wykładzie "Dietetyka w służbie zarządzania stresem", który przeprowadziła dr Katarzyna Mironiuk. Dodatkowo młodzi adepci sztuki kulinarnej uczestniczyli w ciekawej prelekcji związanej z ludźmi morza w Izbie Pamięci Uniwersytetu Morskiego w Gdyni. 

To nie pierwsza wizyta w tej uczelni w aktualnym roku szkolnym.
 
Uczniowie klasy czwartej, kształcący się w kierunku Technik żywienia i usług gastronomicznych, uczestniczyli w Dniu Otwartym Uniwersytetu Morskiego w Gdyni. Za nami dwa, ciekawe, wartościowe wykłady pierwszy, z okazji dnia kobiet -"Kilka luźnych refleksji na temat wybranych epizodów z historii odkryć geograficznych" przygotowany przez JM Rektora Uniwersytetu Morskiego w Gdyni  prof. dr. hab. inż. kpt. ż.w. Adama Weintrita, drugi natomiast dotyczył komunikacji interpersonalnej oraz zapoznania z ofertą edukacyjną. Nie ominęło nas też zwiedzanie Wydziału Zarządzania i Nauk o Jakości.
Zapraszamy do fotorelacji.

Czytaj więcej...

Uczniowie klasy 2C - Kucharz wraz z Panią Klaudią Janus-Głogowską uczestniczyli w GIEŁDZIE GASTRONOMICZNEJ GASTREM 2024 w Redzie. Wydarzenie to gromadzi pasjonatów kulinariów, restauratorów, producentów urządzeń gastronomicznych oraz wszystkich zainteresowanych światem gastronomii.

Można było  odkrywać nowe smaki i poznawać najnowsze trendy kulinarne.

Giełda GASTREM to doskonała okazja do wymiany doświadczeń i inspiracji w dynamicznym środowisku gastronomicznym.

Młodzież mogła uczestniczyć w  szkoleniach i warsztatach. Zapraszamy do fotorelacji

Czytaj więcej...

14 kwietnia odbył się finał akcji Pola Nadziei na Pomorzu. Nasi Wolontariusze pod opieką koordynatorki Aliny Tomczyk kwestowali pod pucką parafią św. Faustyny oraz po mszy wieczornej również pod pucką Farą.
Żółte żonkile zostały przygotowane pod okiem koordynatorek - Beaty Ziętarskiej i Joanny Antkowiak-Reglińskiej.

Serdecznie dziękujemy uczniom, którzy poświęcili swój wolny czas, by podjąć działania na rzecz hospicjów. Datki zebrane w Pucku wspomogą Puckie Hospicjum pw. św. Ojca Pio. 

 

 

 

 

 

 

 

Dziękujemy!!!
Agnieszka Grucza-Tomkiewicz

8 marca 2024r. w Rumi uczniowie naszej szkoły wzięli udział w rejonowych eliminacjach WOJEWÓDZKO-METROPOLITALNEGO KONKURSU BIBLIJNEGO im. Sługi Bożego Kardynała Augusta Hlonda  i dwójka uczniów: Przemysław Henning uczeń klasy V TE oraz uczennica  klasy IV TL Aleksandra Koy znaleźli się wśród finalistów Wojewódzko- Metropolitalnego Konkursu Biblijnego.

Przemkowi i Oli życzymy sukcesów na kolejnym etapie konkursu, który odbędzie się 11 maja 2024r. w Rumi.

 

Przygotowała:
Beata Ziętarska

Klasy 1 i 4 kształcące się w kierunku Technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyły w obchodach Światowego Dnia Zdrowia w Wyższej Szkole Zdrowia w Gdańsku. Uczniowie brali udział w prelekcji pt: Wsparcie mózgu-dieta i suplementacja, przeprowadzonym przez mgr Annę Podgórską – ekspertkę marki Health Labs Care. (rola zdrowej diety we wspieraniu funkcji mózgu, skuteczność funkcji mózgu, dieta i suplementacja w prewencji zaburzeń neurologicznych) 

Czytaj więcej...

W dniu 15.03.2024 roku odbył się IX OGÓLNOPOLSKI KONKURS Z JĘZYKA NIEMIECKIEGO "TURBOLANDESKUNDE - DIE SCHWEIZ" - etap szkolny, w którym wzięło udział 10 zespołów 3-osobowych. 

Najwyższą liczbę punktów z testu otrzymała drużyna z klasy 2TP w składzie: Antoni Bartosik, Przemysław Ciesielski i Michał Wiszniewski. Gratulujemy!

Wszystkim uczestnikom serdecznie dziękujemy za tak liczne przybycie i chęć sprawdzenia swojej wiedzy na temat kraju niemieckojęzycznego.

Zapraszamy do kolejnej edycji w przyszłym roku !!!

DZIĘKUJEMY

Ogromnie dziękujemy za przyłączenie się do akcji "Góra Grosza" TOWARZYSTWA NASZ DOM! 

Dzięki Waszemu zaangażowaniu mogą niezmiennie, już od ponad 30 lat pomagać dzieciom, które znalazły się w trudnej sytuacji rodzinnej.

Od stycznia do końca lutego 2024 roku udało nam się zebrać 1461 zł

DZIĘKUJEMY!!!

Uczniowie klas gastronomicznych naszej szkoły, na zaproszenie Pani Aliny Merchel,  brali udział w obsłudze gastronomicznej  DNIA KOBIET w PRZYSTANI PRZY MOLO MECHELINKI. Młodzi adepci sztuki kulinarnej, pod czujnym okiem Pani Klaudii Janus - Głogowskiej przygotowywali a następnie serwowali tradycyjną, kaszubską szpajzę cytrynową. Był to bardzo wartościowy dzień pełen wrażeń, spotkanie z produktami lokalnymi, a to wszystko w ciepłym, kaszubskim klimacie i malowniczym otoczeniu. 

Kolejna wizyta, miała związek ze Świętami Wielkanocnymi.
Uczniowie kształcący się w kierunkach Kucharz oraz Technik żywienia i usług gastronomicznych sporządzali babki wielkanocne: piaskowe, majonezowe, gotowane oraz drożdżowe. Wypieki naszej młodzieży były serwowane podczas jarmarku świątecznego.

Czytaj więcej...

W naszej pracowni gastronomicznej odbyły się warsztaty kulinarne, dotyczące potraw z makaronu. Na zaproszenie Pani Klaudii Janus-Głogowskiej, gościliśmy przedstawicieli  Sapori Ristorante z Redy.

Młodzi adepci sztuki kulinarnej naszej szkoły, pod czujnym okiem właścicielki Magdaleny Plichta oraz szefów Piotra Gojka i Yaroslava Veselova, sporządzali potrawy kuchni włoskiej i dyskutowali na temat technologii ich produkcji.

Zapraszamy do fotorelacji.

Czytaj więcej...

Kariera Z Wiatrem Logo


01 znak podstawowy kolor biale tlo

poznaj polske

polski lad 2


Nauka z Energią V

PGE ej


Szukasz pomocy

bip logo pomn1 grad

ankieta

Erasmus+ PO WER

Erasmus dla logistyków i informatyków

MicrosoftImagine

Szkoły Puck Technikum Informatyczne NetAcad partner logo

75x87 mm Certyfikat LK Szk oła EUIPO 210514 1 1

Partnerzy szkoły

Powiat Pucki. Herb

logo wsb pion

PR

logo Ateneum

logo wsaib

LOGO SANS

Office 365 logo

Ciekawe strony

cke logo