Dnia 25 sierpnia 2021 roku (środa) na sali gimnastycznej PATIO odbędzie się spotkanie rodziców z dyrekcją szkoły oraz wychowawcami klas pierwszych wg harmonogramu:

  • godzina 16:00 – rodzice uczniów klas I Branżowej Szkoły I Stopnia
  • godzina 17:00 – rodzice uczniów klas I Technikum

Serdecznie zapraszamy.

Szanowni Państwo, Fundacja Warszawski Instytut Bankowości zaprasza dzieci, młodzież oraz seniorów do udziału w cyklu wydarzeń w ramach kampanii #BAKCYLprzedsiębiorczości – Wakacje 2021.

logo BAKCYL wakacje 2021

W ramach ww. kampanii oferujemy różne aktywności, dla różnych grup wiekowych. Zapraszamy do wzięcia udziału w następujących inicjatywach:

  1. Konkursy edukacyjne z nagrodami dla uczniów szkół podstawowych (aktywne od 5 lipca br.):

Czytaj więcej...

  1. Do egzaminu maturalnego w terminie poprawkowym może przystąpić absolwent, który nie zdał egzaminu wyłącznie z jednego przedmiotu obowiązkowego, pod warunkiem że:
    a.
    przystąpił do wszystkich egzaminów z przedmiotów obowiązkowych i żaden z tych egzaminów nie został mu unieważniony.
  2. Absolwent, o którym mowa w pkt 1., w terminie 7 dni od dnia ogłoszenia wyników egzaminu maturalnego (nie później niż do 12 lipca 2021 r.) składa przewodniczącemu zespołu egzaminacyjnego pisemne oświadczenie o zamiarze przystąpienia do egzaminu maturalnego z danego przedmiotu w terminie poprawkowym (załącznik 7.), zgodnie z deklaracją ostateczną.

CZĘŚĆ PISEMNA EGZAMINU MATURALNEGO W TERMINIE POPRAWKOWYM ODBĘDZIE SIĘ 24 SIERPNIA 2021 R. O GODZINIE 9:00 W SZKOLE MACIERZYSTEJ.

Dzisiaj kończymy ten specyficzny roku szkolny a że zaczynają się wakacje to w radosnych nastrojach  przypominając sobie nasze wspólne, trochę zwariowane ale pełne emocji i zaangażowania próby do szkolnego teledysku Jerusalema Dance Challenge  prezentujemy z "przymrużeniem oka" zakulisowe nagrania właściwie dosłownie od kuchni:

 

 

 

Link do filmu:

https://drive.google.com/file/d/1hHbNGxIA7o_P_UQ9Icefuq3ntDZOBjIB/view?usp=sharing

a do tego jeszcze parę fotek:

Przyjemnych wakacji:)

 

Film:

Marcel Bieszke, Sławomir Miłosz, Dariusz Knitter

Montaż:

Marcel Bieszke

Tekst i zdjęcia:

Dariusz Knitter

W miniony czwartek uczniowie naszej szkoły z klas II i I TŻiUG kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych na podstawie umowy podpisanej ze Stowarzyszeniem Dziedzictwo Kulturowe Szlakiem Północy kolejny raz brali udział w warsztatach kulinarnych, które tym razem związane były z uzyskaniem wpisu na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi potrawy pn. HELSKIE ANCHOIS.

Tym razem wydarzenie odbyło się w Restauracji „Kutter” w Helu, w której szefem kuchni jest Pan Patryk Galewski. Spotkanie tradycyjnie prowadzone było przez Panią prezes Stowarzyszenia Dziedzictwo Kulturowe Szlakiem Północy Elżbietę Szwedko, natomiast warsztaty kulinarne przeprowadzili: Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich Pan Krzysztof Szulborski oraz Sekretarz Stowarzyszenia Pan Andrzej Ławniczak.

Przygotowywane przez uczniów HELSKIE ANCHOIS sporządzane były z zamarynowanych szprotek, które ostatecznie podano na racuchach z dodatkiem dwóch rodzajów sosów majonezowych. Całemu spotkaniu towarzyszył Dyrektor Muzeum Ziemi Puckiej - Mirosław Kuklik, który zajmował się oprawą historyczną całego wydarzenia. Warsztaty przebiegły w przyjaznej atmosferze a młodzież zdobyła kolejne umiejętności praktyczne, które z pewnością wykorzysta w życiu zawodowym.


informator2022 removed page 1

Nauka z Energią V

PGE ej


Szukasz pomocy

bip logo pomn1 grad

ankieta

Erasmus+ PO WER

Erasmus dla logistyków i informatyków

MicrosoftImagine

Szkoły Puck Technikum Informatyczne NetAcad partner logo

75x87 mm Certyfikat LK Szk oła EUIPO 210514 1 1

Partnerzy szkoły

Powiat Pucki. Herb

logo wsb pion

PR

logo Ateneum

logo wsaib

logossw

Office 365 logo

Ciekawe strony

cke logo