Dnia 25 sierpnia 2021 roku (środa) na sali gimnastycznej PATIO odbędzie się spotkanie rodziców z dyrekcją szkoły oraz wychowawcami klas pierwszych wg harmonogramu:
- godzina 16:00 – rodzice uczniów klas I Branżowej Szkoły I Stopnia
- godzina 17:00 – rodzice uczniów klas I Technikum
Serdecznie zapraszamy.
Zapraszamy do obejrzenia filmowej relacji z uroczystości wręczenia świadectw absolwentom 3 klas szkoły branżowej oraz wyróżnień dla najlepszych za kończący się rok szkolny:
linki do filmów:
Filmy:
Sławomir Miłosz
Zdjęcia:
Dariusz Knitter
Szanowni Państwo, Fundacja Warszawski Instytut Bankowości zaprasza dzieci, młodzież oraz seniorów do udziału w cyklu wydarzeń w ramach kampanii #BAKCYLprzedsiębiorczości – Wakacje 2021.
W ramach ww. kampanii oferujemy różne aktywności, dla różnych grup wiekowych. Zapraszamy do wzięcia udziału w następujących inicjatywach:
- Konkursy edukacyjne z nagrodami dla uczniów szkół podstawowych (aktywne od 5 lipca br.):
- Do egzaminu maturalnego w terminie poprawkowym może przystąpić absolwent, który nie zdał egzaminu wyłącznie z jednego przedmiotu obowiązkowego, pod warunkiem że:
a. przystąpił do wszystkich egzaminów z przedmiotów obowiązkowych i żaden z tych egzaminów nie został mu unieważniony. - Absolwent, o którym mowa w pkt 1., w terminie 7 dni od dnia ogłoszenia wyników egzaminu maturalnego (nie później niż do 12 lipca 2021 r.) składa przewodniczącemu zespołu egzaminacyjnego pisemne oświadczenie o zamiarze przystąpienia do egzaminu maturalnego z danego przedmiotu w terminie poprawkowym (załącznik 7.), zgodnie z deklaracją ostateczną.
CZĘŚĆ PISEMNA EGZAMINU MATURALNEGO W TERMINIE POPRAWKOWYM ODBĘDZIE SIĘ 24 SIERPNIA 2021 R. O GODZINIE 9:00 W SZKOLE MACIERZYSTEJ.
Dzisiaj kończymy ten specyficzny roku szkolny a że zaczynają się wakacje to w radosnych nastrojach przypominając sobie nasze wspólne, trochę zwariowane ale pełne emocji i zaangażowania próby do szkolnego teledysku Jerusalema Dance Challenge prezentujemy z "przymrużeniem oka" zakulisowe nagrania właściwie dosłownie od kuchni:
Link do filmu:
https://drive.google.com/file/d/1hHbNGxIA7o_P_UQ9Icefuq3ntDZOBjIB/view?usp=sharing
a do tego jeszcze parę fotek:
Przyjemnych wakacji:)
Film:
Marcel Bieszke, Sławomir Miłosz, Dariusz Knitter
Montaż:
Marcel Bieszke
Tekst i zdjęcia:
Dariusz Knitter
W miniony czwartek uczniowie naszej szkoły z klas II i I TŻiUG kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych na podstawie umowy podpisanej ze Stowarzyszeniem Dziedzictwo Kulturowe Szlakiem Północy kolejny raz brali udział w warsztatach kulinarnych, które tym razem związane były z uzyskaniem wpisu na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi potrawy pn. HELSKIE ANCHOIS.
Tym razem wydarzenie odbyło się w Restauracji „Kutter” w Helu, w której szefem kuchni jest Pan Patryk Galewski. Spotkanie tradycyjnie prowadzone było przez Panią prezes Stowarzyszenia Dziedzictwo Kulturowe Szlakiem Północy Elżbietę Szwedko, natomiast warsztaty kulinarne przeprowadzili: Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich Pan Krzysztof Szulborski oraz Sekretarz Stowarzyszenia Pan Andrzej Ławniczak.
Przygotowywane przez uczniów HELSKIE ANCHOIS sporządzane były z zamarynowanych szprotek, które ostatecznie podano na racuchach z dodatkiem dwóch rodzajów sosów majonezowych. Całemu spotkaniu towarzyszył Dyrektor Muzeum Ziemi Puckiej - Mirosław Kuklik, który zajmował się oprawą historyczną całego wydarzenia. Warsztaty przebiegły w przyjaznej atmosferze a młodzież zdobyła kolejne umiejętności praktyczne, które z pewnością wykorzysta w życiu zawodowym.