Podczas wizyty mieliśmy okazję uczestniczyć w inspirującej prezentacji dotyczącej możliwości rozwoju zawodowego oraz różnych ścieżek kariery w branży IT. Przedstawiciel firmy opowiedział o swojej pracy, technologicznych wyzwaniach i możliwościach rozwoju w IT, co dostarczyło nam cennych informacji i motywacji do dalszej nauki.
W piątek 13 grudnia 2024r. na przekór przesądom, uczniowie klasy 3TM wspólnie z wychowawczynią Aliną Tomczyk wybrali się na Jarmark Bożonorodzeniowy w Gdańsku, który zajął 1 miejsce w europejskim konkursie BEST CHRISTMAS MARKET 2025.
Przepiękne dekoracje, aromat i smak regionalnych potraw, możliwość zakupu nietuzinkowych upominków świątecznych wprowadziły uczestników w podniosły, świąteczny nastrój.
Nie zabrakło czasu na miły spacer po Starym Mieście Gdańska.
Z przyjemnością informujemy, że nasza uczennica Sara Shouha z klasy V TE, zakwalifikowała się do zawodów II stopnia (okręgowych) XXXVIII Olimpiady Wiedzy Ekonomicznej.
Uczniowie klasy V TE w ramach lekcji języka kaszubskiego wzięli udział w projekcie "Powrót Panëszków II", jest to projekt edukacyjny, który jest kontynuacją zeszłorocznego zadania.
W ramach tych zajęć "Szpitalik" opanowały maszkary. Takie sympatyczne jak ten z przypinki, która promuje projekt "Powrót Panëszków II" realizowany przez Stowarzyszenie Przyjaciół Muzeum Ziemi Puckiej. Uczniowie otrzymali takie przypinki, wysłuchali prelekcji na temat zwyczajów bożonarodzeniowych na Kaszubach, wcielili się w role Panëszków oraz wykonali piękne maski dla Panëszków.
Klasy pierwsza i czwarta kształcące się w kierunkach Technik żywienia i usług gastronomicznych oraz Technik programista odwiedziły JARMARK BOŻONARODZENIOWY w Gdańsku. Niepowtarzalna atmosfera, bogaty asortyment potraw, a także ozdób wprowadził uczestników wyjazdu w atmosferę świąteczną. W harmonogramie wyjazdu nie zabrakło też spaceru po pięknym Gdańsku i seansu w kinie.
Anna Zwierska-Dampc i Joanna Renusz zapraszają do fotorelacji..
Udział w jarmarku pozwala w pełni poczuć klimat Świąt. To już wieloletnia tradycja naszej szkoły. Klasy kształcące się w kierunkach Kucharz oraz Technik żywienia i usług gastronomicznych przygotowywały, w pracowniach gastronomicznych, paszteciki z kapustą i grzybami, zakwas buraczany, pierniczki, makowce, keksa, pierniki.
Warsztaty, wizyty studyjne w dwóch renomowanych trójmiejskich firmach i coś jeszcze... czyli wyjazd klas 4TE i 5TE do Gdańska!
20 listopada dwie klasy ekonomistów udały się do Gdańska, gdzie swoją siedzibę ma Fundacja Inspirujące Przykłady. Powitano nas niezwykle ciepło i życzliwie.
Program dnia obejmował:
- warsztat z doradztwa zawodowego, który poprowadził Marcin Lubnau;
- wizyty studyjne z podziałem na dwie grupy w firmach: Hapag-Lloyd i Greencarrier;
- pyszna pizza oraz poczęstunek od firm.
Oto wrażenia naszych uczniów napisane świeżo po wydarzeniu:
Greencarrier w Gdańsku wyróżniła się profesjonalizmem, dużą wiedzą. Zespół jest bardzo pomocny, a współpracownicy otwarci na pytania. Firma stawia na innowacyjne i ekologiczne rozwiązania.
Wiktoria
Wyjazd bardzo mi się podobał. Profesjonalne i miłe podejście do osób uczestniczących w spotkaniu.
Julia
Bardzo życzliwe przyjęcie! Panowała świetna atmosfera.
Marta
Marzę o pracy w takiej firmie. Bardzo miła atmosfera i otwarci ludzie!
Vandzia
Bardzo dobrze przedstawione zostały działania firmy i jej funkcje. Pracownicy wyjaśnili, na czym polega ich praca oraz jak wygląda relaksacja.
Wiktoria
Fundacja Inspirujące Przykłady jak zwykle stanęła na wysokości zadania! Dziękujemy serdecznie za zaproszenie i wspaniałą atmosferę!