W dniu 31.03.2017r. odbyły się kolejne warsztaty kulinarne z szefem kuchni Zamku Jan III Sobieski w Rzucewie Panem Krzysztofem Barwińskim. Tym razem przyjemność uczestnictwa w tego typu zajęciach mieli uczniowie klasy 2b kształcący się w zawodzie kucharz.

Uczniowie zostali podzieleni na 3 grupy, z czego każda z nich wykonywała inną potrawę. Podczas warsztatów, szef kuchni informował o kolejności wykonywania poszczególnych potraw, metodach zastosowanej obróbki termicznej, zadawał pytania odnośnie stosowanych surowców i opowiadał o pracy kucharza. Owocem tych zajęć było przygotowanie zupy cebulowej, kaczki nadziewanej oraz deseru brzoskwiniowego a także pogłębienie wiedzy teoretycznej i nabycie dodatkowych umiejętności kulinarnych przez uczniów.  

Tekst i zdjęcia:
Barbara Budzisz


informator2022 removed page 1

Nauka z Energią V

PGE ej


Szukasz pomocy

bip logo pomn1 grad

ankieta

Erasmus+ PO WER

Erasmus dla logistyków i informatyków

MicrosoftImagine

Szkoły Puck Technikum Informatyczne NetAcad partner logo

75x87 mm Certyfikat LK Szk oła EUIPO 210514 1 1

Partnerzy szkoły

Powiat Pucki. Herb

logo wsb pion

PR

logo Ateneum

logo wsaib

logossw

Office 365 logo

Ciekawe strony

cke logo