Uczniowie mieli okazję sporządzać wyroby z ciasta kruchego i francuskiego oraz dekoracje z masy cukrowej.
Tak o swojej działalności mówi pracodawca: „Jesteśmy grupą pasjonatów cukiernictwa, którzy tworzą cukiernię serwująca całkowicie naturalne i najwyższej jakości, ręcznie przygotowywane wyroby cukiernicze. Pierwszą Cukiernię Hintzke otwarto 1 października 1997 roku w Pucku. Od samego początku doskonały smak i najwyższa jakość wyrobów zyskiwały uznanie wielu klientów.
Ich uśmiech i zadowolenie były i są dla nas największą nagrodą za wysiłek włożony w przygotowanie najlepszych wyrobów. Wierzymy, że można pracować w zgodzie z naturą oraz sprawiać, aby życie ludzi stawało się przyjemniejsze. Daje nam to siłę do działania oraz zachęca do podejmowania kolejnych wyzwań. ”
Tradycyjnie, spotkanie z pracodawcą dało naszym uczniom możliwość zdobycia wiedzy i umiejętności praktycznych związanych z wykonywanymi ćwiczeniami , ale także zadania pytań związanych z pracą w cukierni.
Ciąg dalszy, warsztatów kulinarnych z pracodawcami, nastąpi.
Tekst i zdjęcia:
Anna Zwierska-Dampc