W dniu 3 listopada uczniowie klas 3TG i 3K uczestniczyli w kolejnych zajęciach gastronomicznych w ramach projektu: Kuchnia z ikrą. Zajęcia odbywały się w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Sierakowicach.

Tym raze, młodzież przygotowywała zupy rybne pod czujnym okiem znakomitego szefa kuchni zamku w Gniewie - Mariusza Gachowskiego.

W menu znalazły się :

  • kaszubska zupa rybna z borowikami
  • mazurska zupa rybna
  • francuska zupa bouillabaisse
  • hiszpańska zupa rybna z mulami
  • zupa tajska

Wszystkie potrawy smakowały wyśmienicie i prezentowały się naprawdę okazale.

 

 

 Przygotowała:

Ewa Kowalska

 

 

 

 

 

 

 

Kariera Z Wiatrem Logo


01 znak podstawowy kolor biale tlo

poznaj polske

polski lad 2


Nauka z Energią V

PGE ej


Szukasz pomocy

bip logo pomn1 grad

ankieta

Erasmus+ PO WER

Erasmus dla logistyków i informatyków

MicrosoftImagine

Szkoły Puck Technikum Informatyczne NetAcad partner logo

75x87 mm Certyfikat LK Szk oła EUIPO 210514 1 1

Partnerzy szkoły

Powiat Pucki. Herb

logo wsb pion

PR

logo Ateneum

logo wsaib

LOGO SANS

Office 365 logo

Ciekawe strony

cke logo