Uczniowie klasy czwartej, kształcący się w zawodzie Technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli w wykładzie, dotyczącym food cost, przeprowadzonym przez Pana Piotra Myślisza - Managera Gastronomii Primavery Jastrzębia Góra.

Po wykładzie odbyły się warsztaty parzenia kawy. Była to bardzo wartościowa wizyta edukacyjna. Kolejnym punktem harmonogramu wycieczki był Bar Max, gdzie uczniowie uczestniczyli w wykładzie, dotyczącym pracy barmana oraz lekcji sporządzania drinków bezalkoholowych oraz dekorowania drinków.

Uczniowie odwiedzili też dom whisky. Niewątpliwie był to cenny dzień w rozwoju młodych adeptów sztuki gastronomicznej.

Tekst i zdjęcia:
Anna Zwierska-Dampc

 

Kariera Z Wiatrem Logo


01 znak podstawowy kolor biale tlo

poznaj polske

polski lad 2


Nauka z Energią V

PGE ej


Szukasz pomocy

bip logo pomn1 grad

ankieta

Erasmus+ PO WER

Erasmus dla logistyków i informatyków

MicrosoftImagine

Szkoły Puck Technikum Informatyczne NetAcad partner logo

75x87 mm Certyfikat LK Szk oła EUIPO 210514 1 1

Partnerzy szkoły

Powiat Pucki. Herb

logo wsb pion

PR

logo Ateneum

logo wsaib

LOGO SANS

Office 365 logo

Ciekawe strony

cke logo