Uczniowie kształcący się w kierunkach Technik żywienia i usług gastronomicznych oraz Kucharz odwiedzili w bieżącym tygodniu gospodarstwo rolne, w Karwieńskim Błocie Pierwszym, zajmujące się uprawą warzyw i owoców.
Uczestnicy wyjazdu brali udział w "żywej lekcji" towaroznawstwa surowców, mieli też okazję szatkować i kisić kapustę.
Nie mogło zabraknąć części degustacyjnej i integracyjnej. Młodzi adepci sztuki kulinarnej, przy blasku ogniska, biesiadowali degustując m.in. przetwory z warzyw i swojski smalec.
Po ciężkiej pracy przy kiszeniu kapusty, przyszedł czas na nagrodę. Wybraliśmy się do uroczej i pełnej marynistycznego klimatu restauracji w Willi Złotej w Karwi na pizzę a następnie na spacer na plażę.
Zapraszamy do fotorelacji.
Anna Zwierska-Dampc i Klaudia Janus-Głogowska