We wtorek 21.05.2019 uczniowie klasy 2 TŻiUG mieli okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez wieloletniego gastronoma Panią Klaudię Janus-Głogowską z restauracji „KASZUBSKI MŁYN” w Wierzchucinie. Były to kolejne i jednocześne ostatnie w tym roku szkolnym warsztaty, które przeprowadziła w naszej szkole zaprzyjaźniona szefowa kuchni.

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom i upodobaniom naszych uczniów tym razem zostały przygotowane kolorowe naleśniki w różnych odsłonach na słodko z jabłkami i sosem waniliowym oraz wytrawne zapiekane z mięsem mielonym, sosem beszamelowym, szpinakowe z kurczakiem i ajvarem czy wegetariańskie z bakłażanem, papryką, cukinią.

Podczas warsztatów młodzież została podzielona na grupy i każdy z uczestników miał swój udział w przygotowaniu różnych rodzajów naleśników. W trakcie przygotowywania dań uczniowie musieli wykazać się kreatywnością, gdyż tym razem Pani Klaudia zostawiła im wolną rękę odnośnie przyprawienia i sposobu podania naleśników. Dzięki przeprowadzonym zajęciom młodzież wzbogaciła swoje umiejętności kulinarne, miała okazję pracować w zespole a efekty ich pracy zostały ocenione przez nich samych oraz pracowników szkoły.

Barbara Budzisz, Grażyna Czernicka

Kariera Z Wiatrem Logo


01 znak podstawowy kolor biale tlo

poznaj polske

polski lad 2


Nauka z Energią V

PGE ej


Szukasz pomocy

bip logo pomn1 grad

ankieta

Erasmus+ PO WER

Erasmus dla logistyków i informatyków

MicrosoftImagine

Szkoły Puck Technikum Informatyczne NetAcad partner logo

75x87 mm Certyfikat LK Szk oła EUIPO 210514 1 1

Partnerzy szkoły

Powiat Pucki. Herb

logo wsb pion

PR

logo Ateneum

logo wsaib

LOGO SANS

Office 365 logo

Ciekawe strony

cke logo