Erasmus Plus

Z okazji zbliżającego się Dnia Dziecka uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych gościli w Niepublicznym Przedszkolu im. Jana Brzechwy w Pucku w grupie 6 latków. Celem tej wizyty było upowszechnienie rezultatów projektu pn. „Kulinarne wariacje na temat kuchni włoskiej”.

Dzieci zostały zabrane w kulinarno-kulturową podróż do kraju, w którym gościła nasza młodzież w ramach staży w zakładach gastronomicznych. Podczas spotkania nie zabrakło legend, nauki prostych słówek, odniesienia do największych atrakcji turystycznych Włoch, a co najważniejsze pokazu kulinarnego związanego ze sporządzaniem deserów kuchni śródziemnomorskiej. Maluchom ogromnie podobały się zajęcia, słuchały z zaciekawieniem, żywo uczestniczyły w pokazie i z ogromnym apetytem zjadały włoskie lody i słodkości.

Zapraszamy do fotorelacji z odbytej „podróży” i wszystkim dzieciom zarówno tym małym jak i naszej wspaniałej młodzieży życzymy spełnienia marzeń - sogno che si avvera :-)))