Tym razem naszym gościem był szef kuchni z zamku „Jan III Sobieski” w Rzucewie Pan Krzysztof Barwiński. Uczniowie klasy III TŻiUG dzięki wskazówkom Pana Krzysztofa mieli okazję przygotować posiłek składający się z trzech potraw.

Na przystawkę podano krewetki tygrysie smażone na klarowanym maśle, z sokiem z cytryny i czosnkiem, następnie zupę krem z ziemniaków, danie główne stanowił pstrąg na mleczku kokosowym.

Szef kuchni w bardzo ciekawy sposób opowiadał o pracy kucharza oraz o wyzwaniach jakie czekają na młodych adeptów sztuki kulinarnej po skończeniu szkoły.
Dodatkową atrakcją była powtórka z indywidualnej obsługi gościa, gdyż Pan Krzysztof oprócz umiejętności sporządzania wyśmienitych potraw, posiada również wykształcenie w zawodzie kelner.

Młodzież z wielkim zaangażowaniem uczestniczyła w zajęciach i dlatego chcemy już wkrótce zaprosić kolejnego gościa na ciekawe warsztaty kulinarne.

Tekst j zdjęcia:

Ewa Kowalska

Kariera Z Wiatrem Logo


01 znak podstawowy kolor biale tlo

poznaj polske

polski lad 2


Nauka z Energią V

PGE ej


Szukasz pomocy

bip logo pomn1 grad

ankieta

Erasmus+ PO WER

Erasmus dla logistyków i informatyków

MicrosoftImagine

Szkoły Puck Technikum Informatyczne NetAcad partner logo

75x87 mm Certyfikat LK Szk oła EUIPO 210514 1 1

Partnerzy szkoły

Powiat Pucki. Herb

logo wsb pion

PR

logo Ateneum

logo wsaib

LOGO SANS

Office 365 logo

Ciekawe strony

cke logo