Wiedza Edukacja Rozwój Pucki Oksford

Projekt „Kulinarne wariacje na temat kuchni włoskiej” o numerze 2016-1-PL01-KA102-024577  w ramach projektu „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” realizowanego ze środków PO WER na zasadach Programu Erasmus+  

PRZYGOTOWANIE PEDAGOGICZNO-KULTUROWO-JĘZYKOWE CZAS ZACZĄĆ

W najbliższym czasie rusza szereg szkoleń przygotowujących uczniów klas gastronomicznych do wyjazdu na staż do Włoch. Nauczyciele PCKZiU w Pucku przeprowadzą 3 rodzaje zajęć m.in. pedagogiczne, językowe i kulturowe. Przygotowanie pedagogiczne przeprowadzone zostanie przez szkolnego doradcę zawodowego i obejmować będzie tematykę związaną z poznaniem pracy metodą projektu, kształceniem w warunkach pozaszkolnych, obowiązkami uczestników stażu oraz radzeniem sobie w sytuacjach nietypowych bądź trudnych. Natomiast podczas zajęć z przygotowania kulturowego, uczniowie dowiedzą się wielu informacji na temat UE i programów edukacyjnych przez nią finansowanych, poznają lepiej kraj i region, w którym będą przebywać a także dowiedzą się czym jest dokument Europass Mobilność. Ostatni rodzaj zajęć będzie dotyczył przygotowania językowego, które również przeprowadzą nauczyciele naszej szkoły.

W czasie tych zajęć uczniowie będą doskonalić umiejętności językowe, które później ułatwią im porozumiewanie się w codziennych sytuacjach oraz bezpośrednio związanych z programem stażu. Wszystkie szkolenia mają na celu przygotowanie uczniów do wyjazdu, aby w obcym kraju czuć się pewnie i bezpiecznie.

Przygotowała:
Ewa Kowalska

 ankieta1 752x440 658x385

konkurs

Erasmus+ PO WER

Erasmus dla logistyków i informatyków

MicrosoftImagine

Office 365 logo

Szkoły Puck Technikum Informatyczne NetAcad partner logo

bip logo pomn1 grad

Media o nas

media

Partnerzy szkoły

Powiat Pucki. Herb

logo wsb pion

PR

logo Ateneum

logo wsaib

logossw

Ciekawe strony

cke logo