Wiedza Edukacja Rozwój Pucki Oksford

W związku działaniami związanymi z projektem „Kulinarne wariacje na temat kuchni włoskiej”, realizowanego ze środków PO WER na zasadach Programu Erasmus+, uczniowie Powiatowego Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Pucku uczestniczą w szeregu szkoleń, przygotowujących ich do wyjazdu na praktyki do Włoch.

W minionym tygodniu odbyły się warsztaty kulinarne z zakresu sporządzania potraw kuchni włoskiej, przeprowadzone przez właścicielkę Pizzerii Felicita w Rumi. Warto nadmienić, iż współwłaścicielem jest Włoch - Euro Stroppa.

W menu Felicity, koneserzy wykwintnego smaku, znajdą oryginalną włoską pizzę, pasty, lasagne oraz wiele innych wyśmienitych specjałów. Wszystkie potrawy przyrządzane są tylko i wyłącznie z włoskich surowców. 

Uczestnicy projektu mieli okazję sporządzać risotto z borowikami, spaghetti carbonara oraz spaghetti z sosem pomidorowym na ostro, oczywiście na bazie włoskich surowców.

Warsztaty były urozmaicane przez Panią Anię ciekawostkami z zakresu kuchni włoskiej oraz kultury Włoch.

Anna Zwierska-Dampc
Ewa Kowalska
Barbara Budzisz

 

Erasmus+ PO WER

Erasmus dla logistyków i informatyków

MicrosoftImagine

Office 365 logo

Szkoły Puck Technikum Informatyczne NetAcad partner logo

bip logo pomn1 grad

Media o nas

media

Partnerzy szkoły

Powiat Pucki. Herb

logo wsb pion

PR

logo Ateneum

logo wsaib

logossw

Ciekawe strony

cke logo