W ubiegłym tygodniu uczennice klasy IITŻiUG Natalia Wilczewska i Anna Trella reprezentowały naszą szkołę w konkursie gastronomicznym, organizowanym przez Zespół Szkół Hotelarsko- Gastronomicznych w Gdyni.

Przewodnim tematem konkursu były: „wegetariańska zakąska i deser inspirowany wiosną”. W konkursie uczestniczyły szkoły m.in. z: Wejherowa, Rumi, Gdyni, Gdańska, Tczewa, Sierakowic i Lęborka.

Ania i Natalia jako przystawkę wykonały roladę biszkoptowo-szpinakową z kremowym serkiem, koprem i chrupiącymi warzywami a na deser krem cytrynowy z bezą włoską i owocem granatu. Pomimo zaciętej rywalizacji i wyrównanego poziomu nie udało nam się zająć miejsca na podium.

Porażki nas nie zrażają, tylko jeszcze bardziej motywują do wytężonej pracy. Nieustannie szlifujemy swój warsztat kulinarny i w przyszłym roku znowu staniemy do boju.

Tekst i zdjęcia:

Ewa Kowalska

 ankieta absolwenci

Erasmus+ PO WER

Erasmus dla logistyków i informatyków

MicrosoftImagine

Office 365 logo

Szkoły Puck Technikum Informatyczne NetAcad partner logo

bip logo pomn1 grad

Media o nas

media

Partnerzy szkoły

Powiat Pucki. Herb

logo wsb pion

PR

logo Ateneum

logo wsaib

logossw

Ciekawe strony

cke logo