W miniony czwartek odbyła się druga edycja warsztatów kulinarnych, które poprowadzone zostały przez Zastępcę Szefa kuchni Hotelu **** Mistral w Gniewinie - Pana Piotra Szewczenkę.
W części teoretycznej zajęć,wykładzie dotyczącym pracy w kuchni hotelowej, brała udział klasa 3 TŻiUG oraz 1 TŻiUG, natomiast w części praktycznej klasa 3 TŻiUG.

Uczniowie sporządzali roladki z kurczaka faszerowane warzywami z sosem tymiankowym, kluski gniocchi oraz fondant czekoladowy.
Warsztaty obfitowały w interesujące pokazy, przekazanych zostało wiele ciekawostek z zakresu gastronomii.
Nasz Gość został pożegnany przez uczestników warsztatów wielkimi brawami.

Anna Zwierska-Dampc

 ankieta1 752x440 658x385

konkurs

Erasmus+ PO WER

Erasmus dla logistyków i informatyków

MicrosoftImagine

Office 365 logo

Szkoły Puck Technikum Informatyczne NetAcad partner logo

bip logo pomn1 grad

Media o nas

media

Partnerzy szkoły

Powiat Pucki. Herb

logo wsb pion

PR

logo Ateneum

logo wsaib

logossw

Ciekawe strony

cke logo