konkurs1W środę 25.11.2015 r. odbędzie się drugi etap konkursu
POTRAWY KUCHNI ŚWIATA.
Zbiórka uczestników nastąpi o godzinie 12:20 pod salą numer 5 w budynku A.

 

 

Do drugiego etapu zakwalifikowały się następujące osoby:
  • Weronika Roszman, Paulina Sahs, Paulina Oksiuta, klasa 1TŻiUG, kuchnia szwedzka
  • Anna Dettlaff, Magdalena Drzeżdżon, klasa 1 TŻiUG, kuchnia karaibska
  • Kinga Klimiuk, Ilona Kozerog, klasa 1 bK gr.1, kuchnia rosyjska
  • Wanesa Kuhn, Lucyna Niklas, klasa1 bK gr.2, kuchnia włoska
  • Martyna Szeiba, Bernadetta Perszon, klasa 1 TŻiUG gr.1,  kuchnia polska
  • Adam Brzozowski, Dawid Stefan, Dawid Dettlaff, klasa 1 TŻiUG gr.2, kuchnia polska
  • Marlena Budynek, Patrycja Mikołajczak, klasa 2 bK gr.1, kuchnia francuska
  • Artur Orzel, Błażej Reszke, klasa 2 bK gr.2, kuchnia chińska
  • Michał Ellwart, Patryk Rambiert, klasa 3 TŻiUG, kuchnia albańska
  • Karolina Golonka, Sandra Okoń, klasa 3 bK gr.1, kuchnia hiszpańska
  • Daniel Jastrzębski, Kamila Zawisza, klasa 3 bK gr.2, kuchnia włoska

Etap II- międzyklasowy: sporządzenie zakąski zimnej i zupy wybranej kuchni świata oraz wizytówki (państwo, flaga, receptury), nakrycie stołu dla dwóch osób

 

CZAS TRWANIA KONKURSU - 180 MINUT

Ocena:

  • prawidłowy przebieg procesu technologicznego 0-8 pkt. (ocenia nauczyciel obserwujący przebieg ćwiczenia)
  • odpowiedni dobór potraw do wybranej kuchni narodowej 0-5 pkt.
  • wygląd i smakowitość zakąski zimnej 0-5 pkt.
  • trudność wykonania zakąski zimnej  0-5 pkt.
  • trudność wykonania zupy 0-6 pkt.
  • wygląd i smakowitość zupy 0-6 pkt.
  • poprawność podania zakąski zimnej 0-2 pkt.
  • poprawność podania zupy 0-2 pkt.
  • dekoracja zakąski zimnej 0-2 pkt.
  • dekoracja zupy 0-2 pkt.
  • dekoracja stołu 0-2 pkt.
Życzymy fascynującej podróży kulinarnej.

Jednocześnie w sali ekspedycji potraw konkursowych utworzony zostanie kącik młodego artysty. Jeśli ktokolwiek chciałby zaprezentować  swoje prace  (rysunki, wiersze, rzeźby piosenki, zdjęcia, filmiki itp.) prosimy o zgłoszenie do wtorku 24.11.2015 r.

                              Zespół przedmiotów gastronomicznych

Zdjęcia z I etapu konkursu POTRAWY KUCHNI ŚWIATA

 ankieta absolwenci

Erasmus+ PO WER

Erasmus dla logistyków i informatyków

MicrosoftImagine

Office 365 logo

Szkoły Puck Technikum Informatyczne NetAcad partner logo

bip logo pomn1 grad

Media o nas

media

Partnerzy szkoły

Powiat Pucki. Herb

logo wsb pion

PR

logo Ateneum

logo wsaib

logossw

Ciekawe strony

cke logo