Erasmus Plus

Upowszechnianie rezultatów i promocja projektu „Kulinarne wariacje na temat kuchni włoskiej” ma różnorodny charakter i trafia do szerokiego grona odbiorców. Projekt promowany jest podczas spotkań z rodzicami klas kończących gimnazja w okolicznych szkołach a nawet znajdujących się poza powiatem. Uczestnicy zebrań poza dużą porcją wiadomości otrzymują ulotki oraz są częstowani deserami kuchni włoskiej, przygotowanymi przez uczestników projektu.

Kolejną grupą odbiorców są tegoroczni absolwenci gimnazjów, którzy z dużym zainteresowaniem słuchają relacji uczestników mobilności z odbytych staży, oglądają fotografie i uczestniczą w pokazach kulinarnych związanych ze sporządzaniem popularnych potraw z basenu morza śródziemnego. Ważnym wydarzeniem podczas, którego Powiatowe Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Pucku promowało projekt były Targi Edukacji i Pracy organizowane przez Starostwo Powiatowe w Pucku. Stanowisko projektowe obfitowało w przekąski i desery kuchni włoskiej, surowce pochodzące prosto z Italii oraz aromatyczne zioła i przyprawy. W centrum naszego stanowiska uczniowie przekonywali młodszych kolegów i koleżanki jak bardzo wartościowe są staże odbywane za granicą. Zachęcali do tego typu działań w przyszłości, argumentując to zdobyciem doświadczenia, pracą w wielokulturowym zespole, przełamywaniem własnych barier i słabości, pogłębianiem znajomości języka obcego, odkrywania tajników kuchni obcego kraju oraz możliwością podziwiania pięknych okolic i  atrakcji turystycznych regionu Emilia Romagna.

Naszych roll-upów projektowych nie brakuje również podczas imprez cateringowych organizowanych przez naszą szkołę.


Szukasz pomocy

ankieta

Erasmus+ PO WER

Erasmus dla logistyków i informatyków

MicrosoftImagine

Office 365 logo

Szkoły Puck Technikum Informatyczne NetAcad partner logo

bip logo pomn1 grad

Media o nas

media

Partnerzy szkoły

Powiat Pucki. Herb

logo wsb pion

PR

logo Ateneum

logo wsaib

logossw

Ciekawe strony

cke logo