W minionym tygodniu Izabela Erlich (klasa III TŻiUG) oraz Szymon Szawaguliński (klasa II b) reprezentowali naszą szkołę w konkursie, pt. "Sportowa wiosna na talerzu" , organizowanym przez Szefa kuchni Hotelu Mistral**** w Gniewinie - Pana Sebastiana Cichego.

Uczniowie sporządzali:

  • danie zasadnicze - filet z łososia marynowany w imbirze, miodzie i kolendrze; gotowany na parze; podany z purée z topinamburu, ziemniaków i kalafiora oraz grillowaną cukinią; dodatkiem były też kiełki lucerny, jajo przepiórcze i prażony słonecznik;
  • deser - budyń czekoladowy z sosem truskawkowym.

Uczestnicy konkursu mieli okazję brać udział w kursie carvingowym prowadzonym przez mistrzów - Pawła Sztenderskiego i Grzegorza Gniecha oraz obserwować pokaz cukiernika - chocolatiera - Pawła Górnego. Nasi uczniowie wrócili z medalami oraz dyplomami za udział w konkursie, bogatsi o nowe, cenne doświadczenia oraz obserwacje kulinarne, zadowoleni, iż mieli okazję spotkać wiele znamienitych osób związanych z branżą gastronomiczną. Już niebawem kolejne zmagania konkursowe, w których będą brali udział uczniowie naszej szkoły. Do udziału w takich wydarzeniach zachęcamy Was gorąco, dając niezmiennie szansę na udział wszystkim zainteresowanym.

Anna Zwierska-Dampc

Kariera Z Wiatrem Logo


01 znak podstawowy kolor biale tlo

poznaj polske

polski lad 2


Nauka z Energią V

PGE ej


Szukasz pomocy

bip logo pomn1 grad

ankieta

Erasmus+ PO WER

Erasmus dla logistyków i informatyków

MicrosoftImagine

Szkoły Puck Technikum Informatyczne NetAcad partner logo

75x87 mm Certyfikat LK Szk oła EUIPO 210514 1 1

Partnerzy szkoły

Powiat Pucki. Herb

logo wsb pion

PR

logo Ateneum

logo wsaib

LOGO SANS

Office 365 logo

Ciekawe strony

cke logo