Uczniowie klasy 2 TŻiUG oraz 2b Jakub Gusta oraz Fabian Żaczek brali udział w szesnastej edycji Międzyszkolnego Konkursu Gastronomicznego w Powiatowym Zespole Szkół nr 3 w Wejherowie.
Tematem przewodnim był Świąteczny stół ze śledziem i deserem.
W wydarzeniu wzięło udział 6 szkół, z każdej z nich dwóch uczniów przygotowywało jedną z konkursowych potraw.
Przygotowane potrawy były oceniane według: przebiegu procesu technologicznego, wyglądu i smaku potrawy, prezentacji potraw.
W skład jury weszli: Marzena Toporska z Kredens Cafe Wejherowo oraz Marcin Kołodziejczyk z Hotelu Gołąbek w Łebie.
Nasi uczniowie sporządzali śledzia z żurawiną w nori w towarzystwie chipsa z ziemniaka i jabłko w cieście z sosem z wanilii i maku.
Młodzi gastronomowie ćwiczyli pod czujnym okiem naszego nauczyciela – Dariusza Gwiazdy.
Wyróżnienie za deser otrzymał Jakub Gusta.